» » » » » Exploring a sumptuous bathroom design by Minosa Design


Recently completed by Minosa Design, this modern bathroom is creative use of space with every inch utilised.
Being a part of the double storied Terrace located in the Prestigious Eastern Suburbs of Sydney, this bathroom was the last room in the house to be completed. Explaining their project, Minosa Design sent us this clear and detailed description:


The Brief 

To create a space that was open to the adjoining bedroom, a space that is dynamic and engaging. The space had to be original and one that was easy to look at and could be illuminated to suit depending on the function it called for.
  • Open plan space
  • Space for two to share
  • Private but open
  • A vanity that did not look like a vanity
  • Something different
  • Natural touch
  • Good lighting
  • Subtle bling
  • Concealed & dynamic storage
  • Modern & Contemporary 

Limitations 

The main limitations the designer faced was a narrow site with a large window to the east that could not be changed or moved and the desire by the client to open the space up the the bedroom. This action limited wall space and meant the unconventional was called for. 


How the requirements of the client brief were achieved & problems solved 

With only three walls to work with once opened, the designer needed to think out side of the box, ultimately another wall was required. The designer chose to create a centre wall to divide the space, thus giving another wall to work with but cleverly the chance to offer privacy to the toilet and the shower. 


The unmovable window was ideal for the bath placement as it was visible to the bedroom area and it (the bath) naturally sat well under the window. The window had to be treated for those long Sunday lay ins so the designer decided to use a sheer curtain to soften the elevation and make the bath area feel soft and more connected to the bedroom.


 The hero of the space is the decision to create the centre wall, effectively this added generous wall space for the washbasin and recessed storage solution the client was after, this decision alone is the savior of the space (and the brief) as the back of the centre wallalso takes on the shower.


With the ceilings so high and the clients desire for a ceiling mounted soaker the designer choose to stop the internal height of the wall at 2400mm (internally) and return a false ceiling back to the adjoining wall as such this ticked a few boxes.


It allowed the the ceiling mounted soaker to be possible and also gave a space forgood room light thru the use of up lighting. This light has multiple function with in this space, itis dimmable and allows the client to make the space feel larger when illuminated as it fills the "dead" corners(of the space) from the new false ceiling to the very high ceilings of the room with light. So this tick another box, variable mood lightning.


MAYBE ADD SOMETHING ABOUT THE NARROW SHOWER AND THE POAITION OF THE SHOWER HEAD

This left the toilet to the end if the room, this is concealed by a sliding glass screen to add privacy. The toilet is discretely tucked away and out of view, the extractor fan is fitted with a steam sensor so the fan turns on once the steam hits the ceiling. 


The designer chose to use Pieta grey marble for the natural element but did apply a custom tile pattern that is made up from using 600x600 tiles, splitting and rotating every other one, this gave the client a custom and unique element they were after. Bisazza glass mosaics where chosen to add a touch of decoration and shine, BLING.
[Photos and information provided via e-mail by Minosa Design] 














Posted by Nhu Anh

Homedesignlove.com is an interior design and architecture blog that promises to deliver fresh new inspiration everyday. From the most amazing houses in the most amazing places on Earth (which by the way, cost millions) to redecorations on a budget or travel, we try to cover them all.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply