» » » » Design of a sport center Jules Ladoumegue in Paris

The Sport Centre Jules Ladoumegue located in Paris, France was designed by the practice of Dietmar Feichtinger Architectes in 2014 and it updates parts of the former stadium with a maintenance center and a new space for sport activities added to allow it to become a multifunctional venue.

There are fields for soccer and rugby on the rooftop of the maintenance center and six covered tennis courts define the acoustic barrier to separate the areas from the urban bustle. The new building is on Route des Petits Ponts and it contains rooms spread over four floors with a new entrance to the site that is connected to the new tramway station.

The large structure had to be integrated into the urban landscape and act as a gateway connecting Paris and its outskirts so the Pagode style was chosen on one of the sides with a transparent and light contemporary style on the other. There are two public squares and a monumental staircase leading to the sport fields on the upper floors with a north opening that provides a great view of the Ourcq canal.








Posted by Lan An

Homedesignlove.com is an interior design and architecture blog that promises to deliver fresh new inspiration everyday. From the most amazing houses in the most amazing places on Earth (which by the way, cost millions) to redecorations on a budget or travel, we try to cover them all.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply