Home Apartments Elegance and bright and closed to nature design for apartment

Elegance and bright and closed to nature design for apartment

0
SHARE

This 200m2 apartment combines elements of modernism with elements of
nature. The interior offers comfort and privacy, having terraces and
inner gardens.
It also accommodates working spaces, places fit for
socializing and inviting friends and family over and also places for
relaxation. It seems surprising for only a 200m2 apartment.

The designers chose a neutral palette of colours,fabrics,materials
and textures so that the elements of nature can be easily perceived. The
common and private areas are separated by a hallway. In the middle of
the space there is a green wall and the great thing about this detail is
that the wall can be seen from every point in the apartment.

The house is divided into two levels. The lower level has the service
bedroom, the pantry, guest bathroom, second bedroom’s bathroom and the
linen closet. The upper level has the main bathroom and the main
bedroom. The main bedroom seems to fade into a private terrace. The
terrace is filled with vegetation.

 There is wood flooring in this area-it highlights the idea of
privacy. The kitchen has an interesting design. The architects decided
to turn it into an open kitchen that would encapsulate the two-story
high ceiling and this area also contains a sort of a bridge that takes
you to the upper terrace.

The design of the main bathroom is spectacular. It looks like an
enormous box, the colour chosen here is black and the floor is covered
in an ebony crystal marble-and so are the walls and paneling. The
bathroom has two openings: one opening gives you access to the hallway
that leads you straight into the main bedroom and library and the other
opening leads to the center of the space where the green wall is.

Various materials were used. Hardwood was the main selection. The
apartment’s surface, the walls and doors have a gray lacquer finish, as
we mentioned before the main bathroom is made of marble while the
secondary bathrooms have quarry stone. The furniture has a neutral tone.
It’s a combination of walnut wood tones that was applied lacquer. The
pieces of furniture were custom designed.

SHARE
Previous articleFamous roofs around the world
Next articleRenovated office interior of a music company in New York
Lan An

Lan An is a professional editor in the field of architecture and interior design. Having a strong desire for architecture and design in her writing career, Lan An attempts to provide readers the most wonderful architectural news and projects.